dimarts, 5 de març del 2013

Reptes energètics

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament d'Arenys de Munt va organitzar una xerrada sobre “Reptes energètics” en motiu de la celebració del “Dia mundial de l’eficiència energètica”.
El passat divendres 1 de març  a la Sala d’Exposicions vam poder escoltar l’opinió personal del divulgador científic Marc Boada sobre les fonts d’energia actuals i futures. Unes 25 persones van assistir a la xerrada, tot i l’onada de fred i vent que convidava poc a sortir de casa.

El científic va fer una crítica al model actual, que es basa en l’esgotament dels combustibles fòssils, recursos no renovables com el petroli, que han tardat milions d’anys en formar-se i que ara volem extreure al preu que sigui. Ens va parlar de l’energia nuclear com a possible solució per poder obtenir una gran quantitat d’energia a les grans ciutats, assumint els corresponents riscos en la seguretat de les persones i el problema de què fer amb els residus radioactius…
I ens va parlar de  les energies renovables com a alternativa a les formes d’obtenció d’energia convencionals, com ara les plaques solars, l’energia tèrmica fotovoltaica, el cotxe elèctric i la combustió de biomassa. Aquesta darrera és una bona opció a les nostres contrades, doncs als boscos hi ha una gran quantitat de matèria orgànica que no s’aprofita i que suposa un risc d’incendi. També ens va explicar l’obtenció de carbó vegetal a través de les piles carboneres, una pràctica actualment en desús que era molt habitual al Montseny i al Montnegre.

Va destacar la importància de fomentar l'esperit d'investigar i experimentar a les escoles des de ben petits.

El diumenge dia 3 de març a La Central, Centre d’Informació del Parc de Can Jalpí, vam projectar una selecció de curtmetratges relacionats amb el reciclatge, el consum d’aigua, el consum d’energia i el canvi climàtic. Aquestes pel·licules van ser presentades al Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA).

diumenge, 3 de març del 2013

Contacte

La Central, Parc de Can Jalpí
08358  Arenys de Munt
Tel. 931 160 030 / 937937980
A/e: p.montnegre.arenys@diba.cat

Horari: 
Dissabtes i diumenges durant els mesos d'abril, maig, juny, setembre i octubre, de 10 a 14 h.
La resta de l'any només diumenges i festius de 10 a 14 h
(excepte 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener).

Cal concertar les visites en grups en dies feiners,
trucant al telèfon 93 116 00 30
o enviant un correu electrònic a lacentral@arenysdemunt.cat


Com arribar

Tren:
Rodalies RENFE, línia C1, estació d'Arenys de Mar

Autobús:
Línia Arenys de Mar - Arenys de Munt
Vehicle particular:
- C-61 Arenys de Mar - Arenys de Munt - Sant Celoni
- Autopista C-32 (Barcelona - Mataró - Palafolls - Girona), sortida Arenys de Mar - Arenys de Munt (sortida 109 des de Barcelona i sortida 111 des de Girona).

- Autopista AP-7 (Barcelona - La Jonquera), sortida 11 Sant Celoni, direcció Arenys de Munt.

Passejada per la Serra d'en Sala, 10 de març

dissabte, 2 de març del 2013

Marc Boada a Sant Celoni, 2 de març


Dissabte 2 de març a les 8h del vespre Marc Boada presenta Els tres infinits a l'ateneu de Sant Celoni.

Més informació a: http://www.santceloni.cat/10481