dijous, 23 d’octubre del 2014

Cap de setmana dels ocells - 2 de novembre

La Regidoria de Medi Ambient i el Centre d’Informació del Parc Montnegre i el Corredor us conviden a participar al cap de setmana dedicat als ocells. El diumenge 2 de novembre de 8 a 1h es farà una nova jornada d’anellament científic d’ocells, oberta al públic, al Parc de Can Jalpí. Enguany es celebra la dotzena edició. Especialistes de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) anellaran els ocells recollits i mostraran els exemplars als participants.

A les 11h, es farà un taller de construcció de caixes niu amb els Amics del Bosc Isclenc. El taller està obert a tothom i no cal inscripció prèvia. En acabar us podreu emportar la caixa niu a casa o penjar-la al parc de Can Jalpí. Si podeu porteu martell.

També, a les 11h, es farà un taller de construcció de Pica-Picots amb Gest Lúdic l’Obrador.

Us hi esperem!!

Pardal xarrec - autor fotografia: Ismael Cabezudo

Bones pràctiques en activitats excursionistes

El dia 23 d'octubre La Central, Centre d'Informació del Parc del Montnegre i el Corredor situat a Arenys de Munt, va acollir el grup de treball per a l'elaboració d'un document de bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats excursionistes organitzades.


diumenge, 19 d’octubre del 2014

Curs de cants d'ocells - 18 octubre


El passat dissabte 18 d'octubre el biòleg Pere Alzina va oferir un curs intensiu d'un matí per aprendre a identificar els cants dels ocells. Els assistents van aprendre a fixar-se en tota una sèrie de característiques que ens ajuden a diferenciar els cants de diferents espècies. La classe teòrica es va combinar amb una passejada per l'entorn del centre d'informació i amb un repàs a la bibliografia ornitològica, i faunística, passant per contes, rondalles, poesies, dites i refranys, consells per atreure ocells als nostres jardins i guies d'identificació per a  tots els públics.





diumenge, 5 d’octubre del 2014

Curs de Reconeixement de Cants d'Ocells

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Arenys de Munt us anima a participar al “Curs de tècniques de reconeixement de cants dels ocells” que es farà el proper dissabte 18 d'octubre a La Central, el Centre d’Informació del Parc Montnegre i el Corredor situat al Parc de Can Jalpí.

La finalitat principal del curs és aprendre tècniques, estratègies i metodologies que ens permetin recordar millor els cants d'ocells i, per tant, identificar-los auditivament al camp.

Descripció:
Curs intensiu d'un dia en el que s'utilitza una metodologia pròpia i única desenvolupada pel professor del curs en el que es fa una descripció del cant i, en un crescendo de dificultat, s'arriba a dibuixar el cant dels ocells amb diversos trucs per recordar millor les notes.
Aquesta tècnica s'enriqueix amb dites, llegendes i referències literàries que ajuden a recordar millor els cants i reclams, una informació que generalment no se sol aprendre en cursos d'ornitologia però que, en canvi, és la que es reté amb més facilitat. Es veuen també sonogrames i s'estudia la forma d'interpretar-los.
En la sessió pràctica, es farà un recorregut al voltant del parc, amb la finalitat de posar en pràctica les tècniques apreses a l'aula.

Temari:
•          Introducció
•          Cant vs Reclam
•          El sonograma
•          La Caracterització del Cant
•          El Dibuix del Cant
•          Els Ocells i la cultura humana: macedònia de curiositats literàries, mitològiques, pictòriques, cinematogràfiques, musicals i etològiques.
•          Professor: Pere Alzina.

Horari: De 2/4 de 9 del matí a 2 del migdia.

Preu: 8€ socis ICO; 10€ no socis; menors de 18 anys: 50% de descompte

Requisists: Cal realitzar la inscripció prèvia a través de l’Institut Català d’Ornitologia. Telèfon: 93 458 78 93. Adreça electrònica: ico@ornitologia.org