dimecres, 18 de novembre del 2015

Setmana Europea de Prevenció de Residus, taller de reparació de bicicletes i altes activitats a Arenys de Munt

La Setmana Europea de Prevenció de Residus té lloc arreu d’Europa a mitjans de novembre amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre la generació excessiva de residus de la nostra societat, alhora que es fomenten uns hàbits de consum i de producció més respectuosos amb el nostre entorn.

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat vol fer difusió de les activitats de Prevenció que s'han programat a Arenys de Munt els propers dies.

Mercat de segona mà “Tria i Remena”



Organitzat per la Breda de l’Eixample.
Se celebrarà el proper diumenge 29 de novembre de 9 a 14h.

Per participar al mercat de segona mà es pot contactar directament al telèfon 937939363 o bé enviar un correu a bredaeixample@arenysdemunt.cat


Taller de reparació de bicicletes 

El mateix diumenge 29 de novembre, coincidint amb el mercat de segona mà, de 10,30h a 13h tindrà lloc un taller de reparació de bicicletes a l’Eixample.

Aquest taller està dirigit a públic adult que vulgui aprendre a reparar la seva bicicleta. També poden aprofitar-lo joves o nens acompanyats d'adults. És un taller de prevenció de residus que té el propòsit de que els usuaris aprenguin a reparar les seves bicicletes i evitar que es converteixin en residus. No és necessària la inscripció prèvia i es recomanable que els usuaris portin les seves bicis.

Ens ensenyaran a fer petites reparacions a la bicicleta i ens donaran consells sobre què cal tenir en compte perquè no ens robin la bici. Els participants poden portar la seva bicicleta per tal de fer-hi petites reparacions.

Allarguem la vida de les nostres bicicletes i aprofitem la comoditat del seu ús tot aprenent les tècniques bàsiques de manteniment, com: reparar una punxada,  canviar una coberta, canviar les pastilles i cables de fre i ajustar-los, els elements antirobatori o com regular la bicicleta a la nostra mida.

Carpa informativa del Parc del Montnegre i el Corredor

La fira també comptarà amb la participació de la Central, el centre d’informació del Parc Montnegre i el Corredor d’Arenys de Munt.

Dia temàtic sobre Desmaterialització

Aquest any, concretament el dia 21 de novembre, se celebra el dia temàtic de la prevenció centrat en la Desmaterialització, que consisteix en Fer més amb menys! L’ús de menys materials es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos.

Per aquest motiu el dijous 3 de desembre els alumnes de 1r. d’ESO de l’Institut de Secundària Domènech i Perramon podran assistir a dues xerrades sobre la desmaterialització.


Aquestes activitats s’engloben dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que s'organitzarà en més de 30 regions d'Europa al llarg de la setmana del 21 al 29 de novembre del 2015.  Podeu consultar totes les activitats que es duran a terme al web de l'Agència de Residus de Catalunya http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada