dimarts, 10 de març del 2015

El retorn del llop a Catalunya

El diumenge 8 de març a la Central vam organitzar una xerrada per parlar del retorn del llop a Catalunya, de la mà de l'Ignasi Castellví del Centre de Divulgació Signatus.

Hi van assistir una cinquantena de persones interessades en saber la història d'aquest animal  fabulós que pràcticament va desaparèixer dels nostres boscos... i sembla ser que esporàdicament, després de molts anys, s'han trobat evidències de la seva presència. Actualment, que nosaltres sapiguem, no ha criat a Catalunya i per tant no és una espècie establerta a casa nostra; només tenim constància d'alguns individus errants que han arribat per França procedents d'Itàlia en busca de nous territoris.

Signatus, amb ajuda de la lloba Lupus, desenvolupa des de fa anys una tasca d'educació ambiental per tal de sensibilitzar de la importància del llop com a peça clau en els ecosistemes. I és que el llop no ho ha tingut gens fàcil per sobreviure en un ambient hostil, doncs ha estat objecte de persecució per part dels humans durant molt temps.