dilluns, 26 d’octubre del 2015

Cap de setmana de bolets - 14 i 15 de novembre

Cada tardor a Arenys de Munt es celebra el cap de setmana dedicat als bolets.
Aquest any teníem previst realitzar les activitats els dies 17 i 18 d’octubre però, com que no ha plogut ni ha fet fred i els bolets encara no han sortit, finalment es celebrarà els dies 14 i 15 de novembre.

La regidoria de Medi Ambient, conjuntament amb l’Escola de Natura del Corredor, ha preparat diverses activitats, totes elles relacionades amb el món dels bolets.

Dissabte 14 de novembre farem una sortida per anar a buscar bolets. La biòloga Carme Buxalleu guiarà la sortida i ens oferirà els seus coneixements per tal que coneguem els bolets de la nostra comarca.
El punt de trobada és la Plaça de l’Església i l’hora de sortida és a les 10 del matí. Cal portar calçat adequat per caminar i cistell. Si disposeu d’una guia de bolets també us pot ser d’utilitat.

Amb els bolets que trobem a la sortida muntarem una exposició, que es podrà visitar a la La Central de Can Jalpí el dissabte a la tarda, de 4 a 8 del vespre. El diumenge també es podrà visitar l’exposició de 10 a 2 del migdia.

Per completar el cap de setmana, diumenge 15 de novembre, a La Central, centre d’informació del Parc del Montnegre i el Corredor, també de 10 a 2, en Joan Manel Riera ens tindrà preparats una sèrie d’experiments per conèixer  les característiques dels bolets.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció.
No us ho perdeu!


SORTIDA PER ANAR A BUSCAR BOLETS

Dissabte 14 de novembre
Hora: a les 10h 
Lloc de Trobada: Plaça de l'Esgésia

********

EXPOSICIÓ DE BOLETS

Dissabte i diumenge
Horari: dissabte de 4 a 8 de la tarda
diumenge de 10 del matí a 2 del migdia
Lloc: La Central de Can Jalpí
Rambla Francesc Macià, 66

*********

TALLER DE BOLETS: "DE L'ESPORA AL PLAT!"

Diumenge 15 de novembre
Horari: de 10 del matí a 2 del migdia
Lloc: La Central de Can Jalpí
Rambla Francesc Macià, 66

Vine a conèixer els bolets. Experimenta amb els 5 sentits.

Taller apte per a totes les edats, públic familiar.

*********

Els ocells de tardor

El diumenge 25 d'octubre es va celebrar la 17a sessió d'anellament científic d'ocells al Parc de Can Jalpí. Des de 2008 ja són més de 1.000 els ocells que s'han anellat al parc. En aquesta edició es van anellar 89 ocells i es recuperar 9 individus que ja portaven anella (control). Les mallerengues blaves van ser les més anellades (12 individus), seguides dels verdums (10) i pinsans (9). També es van anellar un grapat de mallerengues cuallarga (9), mallerengues carboneres (8) i mosquiter comú (8). En total es van recollir ocells de 19 espècies diferents que seguidament es van alliberar, després de posar-los l'anella numerada i anotar les dades biomètriques com la mida de l'ala, el pes, l'edat i el sexe. Cal dir que només els anelladors poden retirar els ocells de les xarxes, doncs requereix d'uns coneixements previs per no fer cap mal a l'animal.

Paral·lelament es van desenvolupar els tallers de construcció de caixes niu i decoració d'ocells. Es van construir 40 caixes i 70 ocells de cartolina. Al centre d'informació es van projectar videos relacionats amb el medi natural i el videoclip de Bikimel. S'estima que hi van assisitir més de 250 persones.

                                             
Gaig


   

Reietó, mallerengues cuallarga i mallerenga emplomallada

 

 

 





dijous, 15 d’octubre del 2015

Cap de setmana dels ocells – 25 d’octubre

La Regidoria de Medi Ambient i el Centre d’Informació del Parc Montnegre i el Corredor us conviden a participar al cap de setmana dedicat als ocells.

El diumenge 25 d’octubre de 8 del matí a 1 del migdia es farà una nova jornada d’anellament científic d’ocells, oberta al públic, al Parc de Can Jalpí. Especialistes de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) anellaran els ocells recollits i mostraran els exemplars als participants.

A les 11h, es farà un taller de construcció de caixes niu i un taller infantil de decoració d'ocells. El taller està obert a tothom i no cal inscripció prèvia. En acabar us podreu emportar la caixa niu a casa.

A l’interior del centre d’informació es projectarà el videoclip de la cantant BIKIMEL, que el passat mes de setembre va presentar el seu nou disc titulat “Morir d’un llamp”. El videoclip “Infla les veles” fou dirigit per Lluís Danés i pel rodatge es van utilitzar animals de la col·lecció de fauna vertebrada de J. Puigduví.

També es podran veure fotografies i vídeos de les activitats que s’han portat a terme a la Central, com ara la reintroducció de l’òliba al campanar d’Arenys de Munt.

Totes les activitats són gratuïtes. Us hi esperem